Treceți la conținutul principal

Nu te misca (DON’T MOVE - Marea Britanie, Italia, Spania 2004)

Non ti muovere

Cu: Penélope Cruz, Sergio Castellitto, Claudia Gerini
Regia: Sergio Castellitto

Premiul publicului la Festivalul Filmului European, 2004
Doua Premii David di Donatello pentru cea mai buna actrita - Penélope Cruz, cel mai bun actor - Sergio Castellitto

Drama. Pentru ca o masina nu reuseste sa opreasca la lumina rosie a semaforului, o fata de 15 ani este aruncata de pe scuter. Ea este adusa la acelasi spital în care lucreaza tatal ei, chirurg. Acesta, Timoteo, în timp ce asteapta ca operatia facuta de colegul sau propriei lui fete sa se termine, lasa la o parte masca profesionala si de lume - aceea a unui om plin de încredere, a unui tata si sot model. Asteptând rezultatul în lupta cu moartea data de fiica lui, el rememoreaza povestea unei aventuri extraconjugale, care i-a marcat viata. Dar cine este necunoscuta care a reusit sa-i fure inima?

RECOMANDARE: Un film ne-rau, dar nu foarte bun. Merita vazut doar daca sunteti fun Penelope Cruz sau daca sunteti foarte interesat de studiul limbajului filmului european. Un film destept si cu traire, cu unele virtuozitati narative, dar care pica la ultimul pas catre statutul de capodopera.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dulcea Sauna a Mortii

Drama
REGIA: Andrei Blaier
SCENARIUL: Petre Salcudeanu
CAST: Gheorghe Dinica, Mitica Popescu, Irina Movila, Florin Zamfirescu, Eugenia Serban
PRODUCATOR: MediaPro Pictures
ANUL LANSARII: 2004

Un puscarias celebru, Paraschiv, zis “Lama” (Gheorghe Dinica), cu 28 de ani de detentie la activ, dar si agent acoperit sub regimul comunist, primeste o noua “sarcina”, de la vechi “prieteni” care il au la mana. El trebuie sa accepte sa fie din nou inchis, pentru ca cel pe care trebuie sa il omoare, tanarul “Litera” (Florian Ghimpu), se afla in puscarie.
“Lama” isi da seama ca “Litera” trebuie sa moara pentru ca poate depune marturie impotriva unor oameni “sus-pusi”, pe care, intamplator, in zilele Revolutiei, impreuna cu prietena lui (Dana Rogoz), i-a vazut mutand dintr-un sediu “conspirativ” uriase sume de bani in valuta. Intre cei doi puscariasi se leaga insa o prietenie aparte, astfel incat “Lama”, desi obisnuit sa ucida cu sange rece, fara a pune intrebari celor care l-au angajat, nu pare sa vrea s…

Alegerea Sofiei (Sophie's Choice)

Regia: Alan J. Pakula

In rolurile principale : Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol, Rita Karin

Gen film: Drama, Istoric, Psihologic

Ecranizare dupa: Alegerea Sofiei, de William Styron
Sophie, o catolica poloneza, este supravietuitoarea lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz. Aici si-a pierdut sotul, copiii, parintii. Sosit la New York pentru a scrie o carte, tanarul Stingo o intalneste si se indragosteste de ea. Insa dragostea nu este mai puternica decat umbrele trecutului. (Cinemagia)

Alegerea Sofiei este o carte nu doar despre martiriul condamnatului din lagar, ci mai ales despre drama ulterioara supravietuirii. Iar drama aceasta vine din dezradacinare si neputinta. Eroina romanului îsi vede pierind sotul si parintii, dupa care e somata sa aleaga unul dintre cei doi copii si sa consimta la pierderea celuilalt. Ea trece pâna la urma testul Auschwitz, însa ulterior e pusa în fata unei stachete si mai înalte. Iar aici, dupa optiunile exercitate în situatii limita, intra în sc…

Meteopsychosys - short