Treceți la conținutul principal

Second Hand, 2005


Drama


REGIA: Dan Pita


SCENARIUL: Radu F. Alexandru


CAST: Mihai Calin, Alexandra Dinu, Razvan Vasilescu


PRODUCATOR: MediaPro Pictures


ANUL LANSARII: 2005Drama unor tineri aflati in acea perioada a vietii lor in care totul pare frumos si curat, Second Hand isi gaseste intriga in elanurile inerente varstei, ,,ce te pot duce in miezul unor confruntari care iti releva cu maxima duritate si fata hada a vietii”, spune scenaristul Radu F. Alexandru.


Filmul prezinta relatia dintre doi oameni care privesc dragostea din perspective foarte diferite. Daca pentru Petre (Mihai Calin), intalnirea cu Andreea se va transforma dintr-un simplu capriciu, intr-un sentiment foarte puternic si neasteptat, pentru Andreea (Alexandra Dinu), intreaga poveste va lua forma unui blestem.


Andreea studiaza vioara si este eleva in ultimul an de liceu, avand in fata o cariera de exceptie. Fire romantica, sensibila, care idealizeaza iubirea, tanara violonista este total diferita de prietenii ei, pentru care discotecile, drogurile, sexul au devenit banalitati. Viata ei se va schimba dramatic in momentul in care, instinctiv, va accepta sa intre in jocul lui Petre. Patronul unui club din Bucuresti, acesta este un barbat rece, arogant, pentru care banii si puterea pe care acestia o confera il fac sa creada ca are dreptul sa ii domine pe cei din jurul sau. Initial, Andreea inseamna pentru el un nou exercitiu de rutina al cuceritului, un nou ‘trofeu’ pe care si-l doreste.


Petre intra brutal in viata tinerei violoniste, ignorand total relatia ei cu Bebe, un tanar care intr-adevar o iubeste, dar pe care ea il vede ca pe un foarte bun prieten. Totul se va transforma insa intr-o experienta foarte puternica, pe care Petre se va dovedi incapabil sa o inteleaga.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dulcea Sauna a Mortii

Drama
REGIA: Andrei Blaier
SCENARIUL: Petre Salcudeanu
CAST: Gheorghe Dinica, Mitica Popescu, Irina Movila, Florin Zamfirescu, Eugenia Serban
PRODUCATOR: MediaPro Pictures
ANUL LANSARII: 2004

Un puscarias celebru, Paraschiv, zis “Lama” (Gheorghe Dinica), cu 28 de ani de detentie la activ, dar si agent acoperit sub regimul comunist, primeste o noua “sarcina”, de la vechi “prieteni” care il au la mana. El trebuie sa accepte sa fie din nou inchis, pentru ca cel pe care trebuie sa il omoare, tanarul “Litera” (Florian Ghimpu), se afla in puscarie.
“Lama” isi da seama ca “Litera” trebuie sa moara pentru ca poate depune marturie impotriva unor oameni “sus-pusi”, pe care, intamplator, in zilele Revolutiei, impreuna cu prietena lui (Dana Rogoz), i-a vazut mutand dintr-un sediu “conspirativ” uriase sume de bani in valuta. Intre cei doi puscariasi se leaga insa o prietenie aparte, astfel incat “Lama”, desi obisnuit sa ucida cu sange rece, fara a pune intrebari celor care l-au angajat, nu pare sa vrea s…

Alegerea Sofiei (Sophie's Choice)

Regia: Alan J. Pakula

In rolurile principale : Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol, Rita Karin

Gen film: Drama, Istoric, Psihologic

Ecranizare dupa: Alegerea Sofiei, de William Styron
Sophie, o catolica poloneza, este supravietuitoarea lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz. Aici si-a pierdut sotul, copiii, parintii. Sosit la New York pentru a scrie o carte, tanarul Stingo o intalneste si se indragosteste de ea. Insa dragostea nu este mai puternica decat umbrele trecutului. (Cinemagia)

Alegerea Sofiei este o carte nu doar despre martiriul condamnatului din lagar, ci mai ales despre drama ulterioara supravietuirii. Iar drama aceasta vine din dezradacinare si neputinta. Eroina romanului îsi vede pierind sotul si parintii, dupa care e somata sa aleaga unul dintre cei doi copii si sa consimta la pierderea celuilalt. Ea trece pâna la urma testul Auschwitz, însa ulterior e pusa în fata unei stachete si mai înalte. Iar aici, dupa optiunile exercitate în situatii limita, intra în sc…

Meteopsychosys - short