Treceți la conținutul principal

Restul e tacere


Restul e tacere


Drama


Regia: Nae Caranfil


Scenariul: Nae Caranfil


Distributie: Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeta


Producator: Domino Film


Anul productiei: 2007Este greu sa ai un tata faimos. GRIG, in varsta de 19 ani, este fiul unui foarte popular actor roman de la inceputul secolului trecut. Dar propria sa reputatie este cumva dezamagitoare. Prea scund pentru scena, prea timid cu femeile, prea excesiv in ceea ce priveste stilul de viata, este pe punctul de a face o ultima greseala, lucrul de neiertat in ochii tatalui sau: regizarea unui film! El vrea ca acesta sa fie cel mai mare, cel mai lung, si cel mai spectaculos film facut vreodata.Nebunul patron al artelor LEON, cel mai tipator si excentric proprietar funciar din tara devine finantatorul lui Grig. Insa in mod succesiv, Leon, va deveni si protectorul, profesorul, tatal inlocuitor, partenerul tradator si dusmanul pe viata al lui Grig.


Dar va accepta GAUMONT, compania franceza care controleaza piata romaneasca, o productie independenta fara obtinerea prealabila a unui acord din partea acesteia? Si daca da, va duce aceasta victorie la castigarea de catre Grig a respectului tatalui sau?


O poveste adevarata.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dulcea Sauna a Mortii

Drama
REGIA: Andrei Blaier
SCENARIUL: Petre Salcudeanu
CAST: Gheorghe Dinica, Mitica Popescu, Irina Movila, Florin Zamfirescu, Eugenia Serban
PRODUCATOR: MediaPro Pictures
ANUL LANSARII: 2004

Un puscarias celebru, Paraschiv, zis “Lama” (Gheorghe Dinica), cu 28 de ani de detentie la activ, dar si agent acoperit sub regimul comunist, primeste o noua “sarcina”, de la vechi “prieteni” care il au la mana. El trebuie sa accepte sa fie din nou inchis, pentru ca cel pe care trebuie sa il omoare, tanarul “Litera” (Florian Ghimpu), se afla in puscarie.
“Lama” isi da seama ca “Litera” trebuie sa moara pentru ca poate depune marturie impotriva unor oameni “sus-pusi”, pe care, intamplator, in zilele Revolutiei, impreuna cu prietena lui (Dana Rogoz), i-a vazut mutand dintr-un sediu “conspirativ” uriase sume de bani in valuta. Intre cei doi puscariasi se leaga insa o prietenie aparte, astfel incat “Lama”, desi obisnuit sa ucida cu sange rece, fara a pune intrebari celor care l-au angajat, nu pare sa vrea s…

Alegerea Sofiei (Sophie's Choice)

Regia: Alan J. Pakula

In rolurile principale : Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol, Rita Karin

Gen film: Drama, Istoric, Psihologic

Ecranizare dupa: Alegerea Sofiei, de William Styron
Sophie, o catolica poloneza, este supravietuitoarea lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz. Aici si-a pierdut sotul, copiii, parintii. Sosit la New York pentru a scrie o carte, tanarul Stingo o intalneste si se indragosteste de ea. Insa dragostea nu este mai puternica decat umbrele trecutului. (Cinemagia)

Alegerea Sofiei este o carte nu doar despre martiriul condamnatului din lagar, ci mai ales despre drama ulterioara supravietuirii. Iar drama aceasta vine din dezradacinare si neputinta. Eroina romanului îsi vede pierind sotul si parintii, dupa care e somata sa aleaga unul dintre cei doi copii si sa consimta la pierderea celuilalt. Ea trece pâna la urma testul Auschwitz, însa ulterior e pusa în fata unei stachete si mai înalte. Iar aici, dupa optiunile exercitate în situatii limita, intra în sc…

Meteopsychosys - short