Treceți la conținutul principal

În cautarea fericirii

Titlu original: THE PURSUIT OF HAPPYNESS

An: 2006

Actori: Will Smith, Thandie Newton, Brian Howe, James Karen, Dan Castellaneta


"Am vazut în aceasta poveste nu transformarea peste noapte a unui om din cersetor în bogatas, ci povestea emotionanta a unui tata si a unui fiu. M-am întors catre sotia mea si i-am spus: trebuie sa obtin drepturile de ecranizare a acestei povesti.” Asa povesteste producatorul executiv Mark Clayman felul în care, în 2003, dupa ce a urmarit o emisiune TV care povestea viata lui Chris Gardner, s-a hotarât sa o transforme într-un film.

Emisiunea urmarita de producator a fost vazuta de întreaga America pentru ca telefonul protagonistului respectivului show a sunat non-stop dupa aceea.

Cu toate acestea Gardenr a acceptat sa vorbeasca doar cu Clayman care i-a atras atentia ca fiind onest si la obiect.
A?a a început istoria transformarii în film a unei istorii de viata universale care vorbeste despre cât de departe poate merge un tata pentru a-si proteja copilul si a-l tine în siguranta.
O întruchipare a visului american, asa cum avea sa spuna si Will Smith, interpretul personajului Chris Gardner. "Nu da voie nimanui sa-ti spuna ca nu poti sa faci ceva... Daca ai un vis, trebuie sa-l protejezi ... Daca vrei ceva, incearca sa-l obtii. Punct.” Asa crede si asa si traieste Chis Gardner.
Chris Gardner (Will Smith) este un familist care încearca din rasputeri sa supravietuiasca. În ciuda bravelor sale încercari de a-si mentine familia pe linia de plutire, mama (Thandie Newton) fiului sau în vârsta de cinci ani, Christopher (Jaden Christopher Syre Smith) cedeaza nervos sub presiunea constanta a lipsurilor financiare. Nemaifiind capabila sa le faca fata, decide cu jumatate de inima sa plece.
Devenit acum singurul parinte, Chris continua cu încapatânare sa caute o slujba mai bine platita folosindu-se de toate trucurile de marketing pe care le cunoaste. Este acceptat ca stagiar la o prestigioasa firma de agenti de bursa si, desi nu este platit, lucreaza totusi în speranta ca la sfârsitul stagiului sa obtina o slujba si sa aiba parte de un viitor promitator. Ramasi fara nici un fel de protectie financiara, Chris si fiul sau sunt în curând dati afara din apartament si obligati sa doarma în centre pentru cei fara adapost, în statii de autobuz, toalete sau oriunde pot gasi un refugiu în timpul noptii.
În ciuda necazurilor sale, Chris continua sa se achite remarcabil de datoria de tata iubitor si grijuliu, folosind afectiunea si încrederea pe care fiul sau o are în el ca un stimulent pentru a depasi obstacolele cu care se confrunta. si, desi nedepasite total, tatal si fiul gasesc fericirea cautata în aceasta poveste de viata deosebit de emotionanta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dulcea Sauna a Mortii

Drama
REGIA: Andrei Blaier
SCENARIUL: Petre Salcudeanu
CAST: Gheorghe Dinica, Mitica Popescu, Irina Movila, Florin Zamfirescu, Eugenia Serban
PRODUCATOR: MediaPro Pictures
ANUL LANSARII: 2004

Un puscarias celebru, Paraschiv, zis “Lama” (Gheorghe Dinica), cu 28 de ani de detentie la activ, dar si agent acoperit sub regimul comunist, primeste o noua “sarcina”, de la vechi “prieteni” care il au la mana. El trebuie sa accepte sa fie din nou inchis, pentru ca cel pe care trebuie sa il omoare, tanarul “Litera” (Florian Ghimpu), se afla in puscarie.
“Lama” isi da seama ca “Litera” trebuie sa moara pentru ca poate depune marturie impotriva unor oameni “sus-pusi”, pe care, intamplator, in zilele Revolutiei, impreuna cu prietena lui (Dana Rogoz), i-a vazut mutand dintr-un sediu “conspirativ” uriase sume de bani in valuta. Intre cei doi puscariasi se leaga insa o prietenie aparte, astfel incat “Lama”, desi obisnuit sa ucida cu sange rece, fara a pune intrebari celor care l-au angajat, nu pare sa vrea s…

Alegerea Sofiei (Sophie's Choice)

Regia: Alan J. Pakula

In rolurile principale : Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol, Rita Karin

Gen film: Drama, Istoric, Psihologic

Ecranizare dupa: Alegerea Sofiei, de William Styron
Sophie, o catolica poloneza, este supravietuitoarea lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz. Aici si-a pierdut sotul, copiii, parintii. Sosit la New York pentru a scrie o carte, tanarul Stingo o intalneste si se indragosteste de ea. Insa dragostea nu este mai puternica decat umbrele trecutului. (Cinemagia)

Alegerea Sofiei este o carte nu doar despre martiriul condamnatului din lagar, ci mai ales despre drama ulterioara supravietuirii. Iar drama aceasta vine din dezradacinare si neputinta. Eroina romanului îsi vede pierind sotul si parintii, dupa care e somata sa aleaga unul dintre cei doi copii si sa consimta la pierderea celuilalt. Ea trece pâna la urma testul Auschwitz, însa ulterior e pusa în fata unei stachete si mai înalte. Iar aici, dupa optiunile exercitate în situatii limita, intra în sc…

Meteopsychosys - short