Treceți la conținutul principal

Cele mai noi: Drama - filme bune

Avanpremiere: Une vie violente și Le Fidèle



Avanpremieră dublă Independența Film, 26 iulie:
 
Une vie violente și Le Fidèle: un thriller politic și un film de acțiune cu Adèle Exarchopoulos
 
Din august, în cinematografele din toată țara

 

Curse de mașini, afaceri de familie, jafuri, oameni obișnuiți, personaje seducătoare, secrete periculoase, extremism politic, libertate, scenarii inspirate din întâmplări reale. În august, INDEPENDENŢA FILM aduce în cinematografe un thriller politic despre zbuciumata istorie recentă a insulei Corsica și un film de acțiune cu Adèle Exarchopoulos: O viață violentă / Une vie violente, un film de Thierry de Peretti, care va intra în cinematografe din 10 august, și Le Fidèle / Jafuri, mașini și fidelitate fără limite, în regia lui Michaël R. Roskam, pe ecrane din 31 august.

Cele două producții pot fi urmărite împreună într-o dublă avanpremieră specială joi, 26 iulie, la Cinema Elvire Popesco: de la 18:30, Le Fidèle, și de la 21:00, Une vie violente. Bilete la avanpremieră pot fi cumpărate aici [facebook.com/events/260557688065821/].

Le Fidèle / Jafuri, mașini și fidelitate fără limite
regia Michaël R. Roskam. Urmăriți trailerul.
Le Fidèle / Jafuri, mașini și fidelitate fără limite îi are în distribuție pe Adèle Exarchopoulos, cea mai tânără actriță premiată cu Palme d'Or, pentru rolul principal din La vie d'Adèle (2013), alături de Matthias Schoenaerts, distins în 2013 cu Premiul César pentru Cel mai bun actor.
 
Povestea din Le Fidèle. Când Gino o întâlneşte pe Bénédicte, se îndrăgostește instant, pasional și necondiționat. Ea este implicată într-o afacere de familie și conduce mașini de curse. El e un tip destul de obișnuit, cool și atrăgător... dar ascunde un secret. Genul de secret care poate pune în pericol viața lui și a celor din jur. Pentru a-și salva dragostea, Gino și Bénédicte vor lupta împotriva sorții, a rațiunii și a propriilor slăbiciuni.
 
Ce te-ar face să lupți pentru ceva care pare deja pierdut?
 
Lansat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, prezentat la Toronto IFF 2017 și parte din selecția oficială a BFI London Film Festival, Le Fidèle / Jafuri, mașini și fidelitate fără limite va avea premiera în cinematografele românești în 31 august. Joi, 26 iulie, va rula în avanpremieră la Cinema Elvire Popesco, de la 18:30.
 
Co-producție Franța - Belgia, 2017.

Un film plăcut de TV5MONDE, Cinemagia și Cărturești.
 
Trailerul filmului: bit.ly/LeFidèleRO
Une vie violente / O viață violentă, în regia lui Thierry de Peretti.
Urmăriți trailerul.
O viață violentă / Une vie violente, un thriller politic despre zbuciumata istorie recentă a insulei Corsica, va intra în cinematografe din 10 august, distribuit de Independența Film.
 
Un tânăr educat alege calea extremismului politic. Unde poate duce un drum pavat cu violență, cruzime și moarte?
 
Cu o poveste inspirată din întâmplări reale, O viață violentă Une vie violente a fost proiectat în premieră în cadrul Săptămânii Criticii la Cannes, în 2017.
 
Povestea din O viață violentă Une vie violente. În ciuda amenințărilor cu moartea care îl urmăresc, Stéphane decide să se întoarcă în Corsica pentru a asista la înmormântarea prietenului său cel mai bun, camarad în armată, asasinat cu o zi în urmă. Aici are ocazia să-și amintească toate evenimentele care l-au condus pe el, un mic burghez din Bastia, de la delincvență la radicalism politic și la clandestinitate.
 
Filmul îi are în distribuție pe Jean Michelangeli, Henri-Noël Tabary, Cédric Appietto, Marie-Pierre Nouveau și Délia Sepulcre-Nativi și este o producție Franța, 2017, ce va avea premiera în cinematografele românești în 10 august. Joi, 26 iulie, va rula în avanpremieră la Cinema Elvire Popesco, de la ora 21:00.
 
Un film plăcut de TV5MONDE, RFI România, Cinemagia și Cărturești.
 
Trailerul filmului: https://youtu.be/PENUiyr6brw.
INDEPENDENȚA FILM

O viață violentă / Une vie violente și Le Fidèle / Jafuri, mașini și fidelitate fără limite (2017) sunt distribuite în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.
 
Printre premierele Independența Film în România se numără: The Place (r: Paolo Genovese), Au revoir là-haut (r: Albert Dupontel, 5 Premii César. Cel mai bun regizor), In the Fade (r: Fatih Akin, Cel mai bun film străin, Globurile de Aur, 2018, Cea mai bună actriță - Diane Kruger, Cannes, 2017), Loveless (r: Andrey Zvyagintsev, Premiul Juriului, Cannes, 2017), Happy End (r: Michael Haneke), the Killing of a SACRED DEER (r: Yórgos Lánthimos, Cel mai bun scenariu, Cannes, 2017), The Square (r: Ruben Östlund) - Palme D'Or, Cannes 2017, On The Milky Road (r: Emir Kusturica), Afterimage (r: Andrzej Wajda), The Other Side of Hope (r: Aki Kaurismäki) - Ursul de Argint, Berlinale 2017, La fille inconnue (r: Frații Dardenne), I, Daniel Blake (r: Ken Loach) - Palme d'Or, Cannes 2016, Juste la fin du monde (r: Xavier Dolan) - Grand Prix, Cannes 2016, Snowden (r: Oliver Stone), Youth (r: Paolo Sorrentino) - Cel mai bun film european, 2015, Dheepan (r: Jacques Audiard) - Palme d'Or, 2015, Mommy (r: Xavier Dolan), Deux jours, une nuit (r: Fraţii Dardenne), La grande bellezza (r: Paolo Sorrentino), Nymphomaniac (r: Lars von Trier), La Vie d'Adèle (r: Abdellatif Kechiche) - Palme d'Or, Cannes 2013, The Hunt (r: Thomas Vinterberg), Amour (r: Michael Haneke) - Palme d'Or, Cannes 2012, Trainspotting (r: Danny Boyle), Amélie (r: Jean-Pierre Jeunet), Melancholia (r: Lars von Trier), Todo sobre mi madre (r: Pedro Almodóvar), In The Mood for Love (r: Wong Kar Wai), Vicky Cristina Barcelona (r: Woody Allen), Dogville (r: Lars von Trier) etc.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dulcea Sauna a Mortii

film integral subtitrat în engleză  Videoclip restricționat în funcție de vârstă (la solicitarea persoanei care l-a încărcat) Drama REGIA: Andrei Blaier SCENARIUL: Petre Salcudeanu CAST: Gheorghe Dinica, Mitica Popescu, Irina Movila, Florin Zamfirescu, Eugenia Serban PRODUCATOR: MediaPro Pictures ANUL LANSARII: 2004 Un puscarias celebru, Paraschiv, zis “Lama” (Gheorghe Dinica), cu 28 de ani de detentie la activ, dar si agent acoperit sub regimul comunist, primeste o noua “sarcina”, de la vechi “prieteni” care il au la mana. El trebuie sa accepte sa fie din nou inchis, pentru ca cel pe care trebuie sa il omoare, tanarul “Litera” (Florian Ghimpu), se afla in puscarie. “Lama” isi da seama ca “Litera” trebuie sa moara pentru ca poate depune marturie impotriva unor oameni “sus-pusi”, pe care, intamplator, in zilele Revolutiei, impreuna cu prietena lui (Dana Rogoz), i-a vazut mutand dintr-un sediu “conspirativ” uriase sume de bani in valuta. Intre cei doi puscariasi se leaga insa o prietenie

Alegerea Sofiei (Sophie's Choice)

Regia: Alan J. Pakula In rolurile principale : Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol, Rita Karin Gen film: Drama, Istoric, Psihologic Ecranizare dupa: Alegerea Sofiei, de William Styron Sophie, o catolica poloneza, este supravietuitoarea lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz. Aici si-a pierdut sotul, copiii, parintii. Sosit la New York pentru a scrie o carte, tanarul Stingo o intalneste si se indragosteste de ea. Insa dragostea nu este mai puternica decat umbrele trecutului. (Cinemagia)   Alegerea Sofiei este o carte nu doar despre martiriul condamnatului din lagar, ci mai ales despre drama ulterioara supravietuirii. Iar drama aceasta vine din dezradacinare si neputinta. Eroina romanului îsi vede pierind sotul si parintii, dupa care e somata sa aleaga unul dintre cei doi copii si sa consimta la pierderea celuilalt. Ea trece pâna la urma testul Auschwitz, însa ulterior e pusa în fata unei stachete si mai înalte. Iar aici, dupa optiunile exercitate în situatii limita, in

Cele mai bune filme românești: Moartea domnului Lăzărescu (integral)

 2005, 2h 30 min. The Death of Mr. Lazarescu (2005) Regia și scenariul: Cristi Puiu Scenariu (co-autor): Răzvan Rădulescu Suferind dureri de cap şi de stomac, dl. Lăzărescu, un bărbat singuratic de 63 de ani, cheamă o ambulanță, începând periplul infernal al unui om prin spitalele din București în căutarea unei îngrijiri medicale adecvate. Pe măsură ce noaptea trece, sănătatea lui începe să se deterioreze rapid. Actori: Ioan Fiscuteanu, Luminiţa Gheorghiu, Gabriel Spahiu, Doru Ana, Dana Dogaru, Şerban Pavlu, Florin Zamfirescu, Clara Vodă, Adrian Titieni, Mihai Brătilă, Monica Bârlădeanu, Mimi Brănescu, Rodica Lazăr, Alina Berzunteanu, Mirela Cioabă Rosa Etichetat „comedie neagră” și „capodoperă în stil Kafka”, „Moartea domnului Lăzărescu” este un film special în istoria cinematografiei românești și, din nefericire, o peliculă ce nu și-a pierdut nimic din actualitate. Cu o enormă forță dramatică, „Moartea domnului Lăzărescu” are meritul de a fi scos filmele neorealiste ale regizorilor d

Cele mai bune filme românești: 4, 3, 2

4 luni, 3 săptămîni și 2 zile 1h 54m Disponibil pe NETFLIX  https://www.netflix.com/title/70071602 Otilia si Gabita sunt prietene si împart o camera de camin într-un oras din România ultimilor ani ai regimului comunist. Otilia închiriaza o camera de hotel, pentru ca ea si Gabita sa se poata întâlni cu domnul Bebe. Gabita este însarcinata, sarcina,  foarte avansata, iar avortul – ilegal. Filmul este prima parte din trilogia “Amintiri din epoca de aur – o istorie subiectiva a comunismului în România spusa prin intermediul legendelor urbane”. 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, al lui Cristian Mungiu, rămâne unul dintre cele mai bune filme românești (probabil cel mai bun). Vă prezentăm interviul realizat de media franceză după premiera filmului și după câștigarea marelui premiu de la Cannes. sursă: Mediateca INA (fr). Materialul video este titrat în engleză și franceză. https://fresques.ina.fr/europe-des-cultures-en/carte Participă la interviu: Anamaria Marincă și Cristian Mungiu video:

Cele mai bune filme românești: Colectiv (2019)

 Când guvernul eşuează, toţi plătim preţul. Prezentare În urma unui incendiu tragic într-un club românesc, victimele arsurilor încep să moară în spitale din cauza rănilor care nu ameninţau viaţa. O echipă de jurnalişti de investigaţie intră în acţiune dezvăluind corupţia în masă a sistemului de sănătate şi a instituţiilor de stat. Colectivul urmăreşte jurnalişti, informatori şi autorităţi. O privire imersivă și fără compromisuri asupra unui sistem disfuncțional, expunând corupția, propaganda și manipularea care afectează în prezent nu numai România, ci societățile din întreaga lume. Disponibil online pe HBO Max https://play.hbomax.com/page/ Alexander Nanau - Regizor, scenarist Antoaneta Opriș - scenarist Film nominalizat la Oscar încasări: $200,041 Pentru anii anteriori, vezi lista: # Film Top 101 filme românești   17 AUGUST 2018 conform indicelui de popularitate de pe IMDB.com măsurat la data de 17 august 2018 FILME ROMÂNEȘTIcu notorietate internațională BACALAUREAT (2016) În regia lu

Filme uitate: Nebunie suburbana (2004)

Suburban Madness An de productie: 2004 Tara: SUA Genul: drama Regia: Robert Dornhelm Cu: Brett Cullen, Rheagan Wallace, Heather Allin Bazata pe o poveste adevarata, aceasta drama pentru televiziune o are in centru pe Clara Harris, un dentist de succes si mama de gemeni, care angajeaza un detectiv particular, Bobbi Bacha pentru a-l urmari pe sotul ei, David. Clara suspecteaza de ceva timp ca David i-a fost necredincios. Dupa ce el angajeaza o noua si sexy secretara, nu dureaza mult si Clara afla de legatura dintre ei. Atunci cand Clara vede ca David pleaca din oras cu iubita sa, ea il angajeaza pe Bobbi ca sa-l prinda pe David in flagrant delict. Insa Bobbi prinde ceva cu totul neobisnuit pe caseta video - imaginea Clarei trecand cu masina peste sotul ei, nu o data, ci de trei ori!

Vechi filme românești: Saltimbancii, 1981, integral

An de productie:   1981 Tara:   Romania Genul:   aventuri Regia:    Elisabeta Bostan Cu:   Octavian Cotescu, Carmen Galin, Aurel Iosefini, Adrian Valcu, Gina Patrichi, Violeta Andrei, Dem Radulsecu, George Mihaita, Angela Moldovan Cicrul Buffone se intoarce la Iasi unde micul Geo, fiul patronului, se viseaza explorator precum Nansen. Desi mama l-ar vrea medic, dupa moartea ei destinul il impinge pe baiat in arena circului, unde mirajul inghetului etern va ramane reprezentat de un ursulet alb.

Bun venit la Mogadishu / MOGADISCHU WELCOME (2008)

MOGADISHU WELCOME – GERMANIA, FRANTA, 2008 Regia Roland Suso Richter. Cu: Thomas Kretschmann, Nadja Uhl. *Drama. Film bazat pe un eveniment real, care a bulversat lumea la sfârsitul anilor '70. Un avion al companiei Lufthansa este deturnat de câtiva teroristi palestinieni, care cer eliberarea unor membri RAF, întemnitati în închisorile germane de maxima securitate. Avionul este silit sa aterizeze în Mogadishu, Somalia, unde fortele anti-tero germane fac tot ce le sta în putinta pentru salvarea pasagerilor îngroziti. Titre original : Mogadishu Welcome Pays : Allemagne Année de production : 2008 Genre : Drame Réalisation : Roland Suso Richter Interprètes : Thomas Kretschmann, Nadja Uhl et Simon Verhoeven Résumé : Une hôtesse de l'air tente de sauver les passagers lors d'un détournement d'avion.

Cele mai bune filme românești: RMN (2022)

 R.M.N., Drama, 2h 5m trailer R.M.N. Cu câteva zile înainte de Crăciun, după ce și-a dat demisia din Germania, Matthias se întoarce în satul său din Transilvania. El doreşte să se implice mai mult în educaţia fiului său, Rudi, lăsat prea mult timp în grija mamei sale, Ana, şi să-l elibereze de temerile nerezolvate care l-au cuprins. De asemenea, e nerăbdător să-şi vadă fostul iubit, Csilla, şi preocupat de tatăl său, Otto. Când câţiva muncitori noi sunt angajaţi la mica fabrică pe care o conduce Csilla, pacea comunităţii este tulburată, temerile de bază îi cuprind pe adulţi, iar frustrările, conflictele şi pasiunile izbucnesc din partea subţire a înţelegerii şi calmului aparent. Un film de: Cristian Mungiu - Regizor, scenariu încasări: $450,255.00 (cf. TMDB) ȚARA DE PRODUCȚIE Franţa, România, Suedia, Belgia

Francois Villon, poetul vagabond

Unul dintre cele mai bune filme ale lui Sergiu Nicolaescu, alaturi de Atunci i-am condamnat pe toti la moarte, Ultimul cartus si Nemuritorii. Rolul titlular a fost jucat de Florent Pagny, iar distributia a fost romano-franceza. Francois Villon a fost, totodata, filmul pentru care Sergiu a intrat in dizgratia regimului ceausist. Ion Besoiu face un rol excelent, in pielea unui cardinal care vrea sa faca binele cu sila.