Treceți la conținutul principal

Toata lumea din familia noastra (Romania, 2011)

EVERYBODY IN OUR FAMILY
2011 | 103 minute | 15 ani
comedie, drama

Regizat de: Radu Jude

În rolurile principale:
?erban Pavlu
Sofia Nicolaescu
Mihaela Sirbu
Gabriel Spahiu
Tamara Buciuceanu-Botez

Marius e un barbat divortat de 30 si ceva de ani. Fetita lui, Sofia, traieste cu mama ei ceea ce îl frustreaza foarte tare pe Marius. În ziua în care Marius vine s-o ia pe Sofia în vacanta, situatia scapa de sub control. Marius e un barbat divortat de 30 si ceva de ani. Fetita lui, Sofia, de cinci ani, traieste cu mama ei ceea ce-i cauzeaza mari frustrari lui Marius. În ziua în care Marius vine s-o ia pe Sofia în vacanta lor anuala, i se spune ca e bolnava. Însa el nu crede si insista s-o ia cu el. Situatia scapa repede de sub control atunci când toata lumea din familie se implica în aceasta cavalcada nebuna de umor, violenta, cântece copilaresti, interventii politenesti si declaratii de dragoste.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dulcea Sauna a Mortii

Drama
REGIA: Andrei Blaier
SCENARIUL: Petre Salcudeanu
CAST: Gheorghe Dinica, Mitica Popescu, Irina Movila, Florin Zamfirescu, Eugenia Serban
PRODUCATOR: MediaPro Pictures
ANUL LANSARII: 2004

Un puscarias celebru, Paraschiv, zis “Lama” (Gheorghe Dinica), cu 28 de ani de detentie la activ, dar si agent acoperit sub regimul comunist, primeste o noua “sarcina”, de la vechi “prieteni” care il au la mana. El trebuie sa accepte sa fie din nou inchis, pentru ca cel pe care trebuie sa il omoare, tanarul “Litera” (Florian Ghimpu), se afla in puscarie.
“Lama” isi da seama ca “Litera” trebuie sa moara pentru ca poate depune marturie impotriva unor oameni “sus-pusi”, pe care, intamplator, in zilele Revolutiei, impreuna cu prietena lui (Dana Rogoz), i-a vazut mutand dintr-un sediu “conspirativ” uriase sume de bani in valuta. Intre cei doi puscariasi se leaga insa o prietenie aparte, astfel incat “Lama”, desi obisnuit sa ucida cu sange rece, fara a pune intrebari celor care l-au angajat, nu pare sa vrea s…

Alegerea Sofiei (Sophie's Choice)

Regia: Alan J. Pakula

In rolurile principale : Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol, Rita Karin

Gen film: Drama, Istoric, Psihologic

Ecranizare dupa: Alegerea Sofiei, de William Styron
Sophie, o catolica poloneza, este supravietuitoarea lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz. Aici si-a pierdut sotul, copiii, parintii. Sosit la New York pentru a scrie o carte, tanarul Stingo o intalneste si se indragosteste de ea. Insa dragostea nu este mai puternica decat umbrele trecutului. (Cinemagia)

Alegerea Sofiei este o carte nu doar despre martiriul condamnatului din lagar, ci mai ales despre drama ulterioara supravietuirii. Iar drama aceasta vine din dezradacinare si neputinta. Eroina romanului îsi vede pierind sotul si parintii, dupa care e somata sa aleaga unul dintre cei doi copii si sa consimta la pierderea celuilalt. Ea trece pâna la urma testul Auschwitz, însa ulterior e pusa în fata unei stachete si mai înalte. Iar aici, dupa optiunile exercitate în situatii limita, intra în sc…

Meteopsychosys - short