Treceți la conținutul principal

Dragostea pe timp de criza: Matinal cu scandal (Morning Glory)

Printre cei carora „Morning Glory“ le este destinat se numara si oameni pe care criza economica i-a scos de la coada din supermarket si i-a pus la coada de somaj. Pentru a le arata acestora ca nu sunt singuri pe lume, eroina este concediata. Printre membrii acestui public-tinta se numara si cei care nu au fost înca dati afara, dar care traiesc cu spaima ca si-ar putea pierde oricând locul de munca. Pentru a le arata acestora ca nu sunt singuri pe lume, eroina munceste si ea mai mult. În sfârsit, printre membrii publicului-tinta se numara si femei ale caror dimensiuni sunt departe de a fi ideale. Pentru acestia, Becky nu se îngrasa (asta a facut-o deja Bridget Jones), dar se comporta ca si cum ar fi obeza. Întâmplator, aceste trei caracteristici nu se potrivesc deloc. Deloc întâmplator, întregul nici nu prea conteaza, atâta timp cât partile componente, adica dedicatiile astea speciale, facute si rasfacute, sunt la locul lor. Mai mult decât un film, „Matinal cu scandal“ e o sedinta de terapie în grup, iar rostul terapiei nu e sa îti arate lucruri noi, ci sa te vindece.

Principalul avantaj al filmului ramâne, drept urmare, propria sa eticheta, adica simpla calitate de comedie romantica - cui îi plac comediile romantice îi va placea si „Morning Glory“, în ciuda neajunsurilor mentionate mai sus. Cel de-al doilea e dat de numele de pe afis. Dintre acestea se remarca Harrison Ford, a carui prestatie e rezervata, în cel mai bun caz. - Catalin Olaru (sursa: revista Cultura)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dulcea Sauna a Mortii

Drama
REGIA: Andrei Blaier
SCENARIUL: Petre Salcudeanu
CAST: Gheorghe Dinica, Mitica Popescu, Irina Movila, Florin Zamfirescu, Eugenia Serban
PRODUCATOR: MediaPro Pictures
ANUL LANSARII: 2004

Un puscarias celebru, Paraschiv, zis “Lama” (Gheorghe Dinica), cu 28 de ani de detentie la activ, dar si agent acoperit sub regimul comunist, primeste o noua “sarcina”, de la vechi “prieteni” care il au la mana. El trebuie sa accepte sa fie din nou inchis, pentru ca cel pe care trebuie sa il omoare, tanarul “Litera” (Florian Ghimpu), se afla in puscarie.
“Lama” isi da seama ca “Litera” trebuie sa moara pentru ca poate depune marturie impotriva unor oameni “sus-pusi”, pe care, intamplator, in zilele Revolutiei, impreuna cu prietena lui (Dana Rogoz), i-a vazut mutand dintr-un sediu “conspirativ” uriase sume de bani in valuta. Intre cei doi puscariasi se leaga insa o prietenie aparte, astfel incat “Lama”, desi obisnuit sa ucida cu sange rece, fara a pune intrebari celor care l-au angajat, nu pare sa vrea s…

Alegerea Sofiei (Sophie's Choice)

Regia: Alan J. Pakula

In rolurile principale : Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol, Rita Karin

Gen film: Drama, Istoric, Psihologic

Ecranizare dupa: Alegerea Sofiei, de William Styron
Sophie, o catolica poloneza, este supravietuitoarea lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz. Aici si-a pierdut sotul, copiii, parintii. Sosit la New York pentru a scrie o carte, tanarul Stingo o intalneste si se indragosteste de ea. Insa dragostea nu este mai puternica decat umbrele trecutului. (Cinemagia)

Alegerea Sofiei este o carte nu doar despre martiriul condamnatului din lagar, ci mai ales despre drama ulterioara supravietuirii. Iar drama aceasta vine din dezradacinare si neputinta. Eroina romanului îsi vede pierind sotul si parintii, dupa care e somata sa aleaga unul dintre cei doi copii si sa consimta la pierderea celuilalt. Ea trece pâna la urma testul Auschwitz, însa ulterior e pusa în fata unei stachete si mai înalte. Iar aici, dupa optiunile exercitate în situatii limita, intra în sc…

Meteopsychosys - short