Treceți la conținutul principal

Femeia Visurilor


Drama


REGIA: Dan Pita


SCENARIUL: Rasvan Popescu


CAST: Dan Condurache, Razvan Vasilescu, Adrian Pintea, Catalina Mustata, Claudiu Bleont, Olga Tudorache, Vladimir Gaitan


PRODUCATOR: MediaPro Pictures


ANUL LANSARII: 2005Filmul trateaza povestea trista a unui REGIZOR – Thomas – care se afla la apogeul carierei. Are succes, filmele lui sunt premiate, este iubit de public, de actori si de prieteni, sotia il sprijina si il intelege.


Totusi Thomas este chinuit, este framantat de dorinta de a realiza filmul vietii sale si se loveste de restrictiile impuse de producatorul filmului – Nene, de nenumarate neintelegeri cu membrii echipei de filmare si de probleme legate de decoruri, locatii etc.


Totodata, el doreste sa retraiasca o poveste de iubire, sa o inteleaga si sa se razbune pe femeia care i-a zdrobit inima – Noa. Personajele principale ale filmului pe care vrea sa il realizeze sunt chiar el si Noa, roluri interpretate de actorii Caius si Vanda.


Filmul se desfasoara pe mai multe planuri: cel real, al echipei de filmare, cu rutina ei si cel al amintirilor lui Thomas – el si Noa, el si Fabian (sotul lui Noa), el si mama sa, el si sotia etc., dar si un plan imaginar – de exemplu, Thomas are viziunea unui duel de ev mediu cu Fabian sau viseaza ca participa la o mare receptie in cinstea sa etc.


Un personaj important este psihologul – Doctorul Antim, caruia Thomas i se confeseaza periodic, incercand sa pastreze aparenta ca de fapt nu participa la sedinte de terapie, ci se destainuie unui prieten. Doctorul Anim este si Povestitorul, personaj tot timpul prezent, care explica detalii ale povestii.


Producatorul – Nene – a fost alaturi de Thomas inca de la inceput si a castigat bani si prestigiu de pe urma filmelor lui. De aceea nu indrazneste sa fie foarte categoric atunci cand Thomas doreste sa filmeze inafara studiourilor sau doreste sa construiasca un decor de piramida incasa etc., aceste pretentii insemnand pentru producator cheltuieli suplimentare in buget.


Nene este dispus sa faca orice pentru Thomas – il mituieste pe criticul Cratofil sa scrie articole favorabile, il concediaza pe operatorul Ghilia pentru ca a indraznit sa-i dea lectii lui Thomas la filmare, chiar o expediaza pe Vanda pentru ca i-a reprosat ca se lasa imbrobodit de Thomas.


Vanda este o actrita mediocra ce si-a croit drumul in cariera pozand pentru reclame sau in reviste pentru barbati. A avut o aventura cu Thomas inainte sa devina protejata lui Nene.


Dar personajul care apare obsesiv este Noa. Thomas pare ca nu se poate gandi la altceva decat la ea, o vede peste tot, o viseaza, si-o imagineaza si retraieste momentele petrecute impreuna prin intermediul filmului la care lucreaza.


La un moment dat se produce un declic – Thomas nu mai face parte din lumea reala decat ca pacient, pe un pat de spital.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dulcea Sauna a Mortii

Drama
REGIA: Andrei Blaier
SCENARIUL: Petre Salcudeanu
CAST: Gheorghe Dinica, Mitica Popescu, Irina Movila, Florin Zamfirescu, Eugenia Serban
PRODUCATOR: MediaPro Pictures
ANUL LANSARII: 2004

Un puscarias celebru, Paraschiv, zis “Lama” (Gheorghe Dinica), cu 28 de ani de detentie la activ, dar si agent acoperit sub regimul comunist, primeste o noua “sarcina”, de la vechi “prieteni” care il au la mana. El trebuie sa accepte sa fie din nou inchis, pentru ca cel pe care trebuie sa il omoare, tanarul “Litera” (Florian Ghimpu), se afla in puscarie.
“Lama” isi da seama ca “Litera” trebuie sa moara pentru ca poate depune marturie impotriva unor oameni “sus-pusi”, pe care, intamplator, in zilele Revolutiei, impreuna cu prietena lui (Dana Rogoz), i-a vazut mutand dintr-un sediu “conspirativ” uriase sume de bani in valuta. Intre cei doi puscariasi se leaga insa o prietenie aparte, astfel incat “Lama”, desi obisnuit sa ucida cu sange rece, fara a pune intrebari celor care l-au angajat, nu pare sa vrea s…

Alegerea Sofiei (Sophie's Choice)

Regia: Alan J. Pakula

In rolurile principale : Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol, Rita Karin

Gen film: Drama, Istoric, Psihologic

Ecranizare dupa: Alegerea Sofiei, de William Styron
Sophie, o catolica poloneza, este supravietuitoarea lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz. Aici si-a pierdut sotul, copiii, parintii. Sosit la New York pentru a scrie o carte, tanarul Stingo o intalneste si se indragosteste de ea. Insa dragostea nu este mai puternica decat umbrele trecutului. (Cinemagia)

Alegerea Sofiei este o carte nu doar despre martiriul condamnatului din lagar, ci mai ales despre drama ulterioara supravietuirii. Iar drama aceasta vine din dezradacinare si neputinta. Eroina romanului îsi vede pierind sotul si parintii, dupa care e somata sa aleaga unul dintre cei doi copii si sa consimta la pierderea celuilalt. Ea trece pâna la urma testul Auschwitz, însa ulterior e pusa în fata unei stachete si mai înalte. Iar aici, dupa optiunile exercitate în situatii limita, intra în sc…

Meteopsychosys - short