Treceți la conținutul principal

Dulcea Sauna a Mortii


Drama


REGIA: Andrei Blaier


SCENARIUL: Petre Salcudeanu


CAST: Gheorghe Dinica, Mitica Popescu, Irina Movila, Florin Zamfirescu, Eugenia Serban


PRODUCATOR: MediaPro Pictures


ANUL LANSARII: 2004Un puscarias celebru, Paraschiv, zis “Lama” (Gheorghe Dinica), cu 28 de ani de detentie la activ, dar si agent acoperit sub regimul comunist, primeste o noua “sarcina”, de la vechi “prieteni” care il au la mana. El trebuie sa accepte sa fie din nou inchis, pentru ca cel pe care trebuie sa il omoare, tanarul “Litera” (Florian Ghimpu), se afla in puscarie.


“Lama” isi da seama ca “Litera” trebuie sa moara pentru ca poate depune marturie impotriva unor oameni “sus-pusi”, pe care, intamplator, in zilele Revolutiei, impreuna cu prietena lui (Dana Rogoz), i-a vazut mutand dintr-un sediu “conspirativ” uriase sume de bani in valuta. Intre cei doi puscariasi se leaga insa o prietenie aparte, astfel incat “Lama”, desi obisnuit sa ucida cu sange rece, fara a pune intrebari celor care l-au angajat, nu pare sa vrea sa isi duca la îndeplinire misiunea. Mai mult decat atat, el va incerca sa il ajute pe tanar, riscandu-si propria libertate, chiar propria viata.


Filmul se bucura de o distributie de exceptie. Tinerii Forian Ghimpu si Dana Rogoz au privilegiul de a debuta alaturi de unii dintre cei mai apreciati actori ai cinematografiei romanesti: Gheorghe Dinica, Mitica Popescu, Irina Movila, Florin Zamfirescu, Eugenia Serban, Valentin Teodosiu, Gheorghe Visu, Costel Constantin, acestea fiind doar cateva nume din extraordinara distributie a filmului “Dulcea sauna a mortii”, in regia maestrului Andrei Blaier.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alegerea Sofiei (Sophie's Choice)

Regia: Alan J. Pakula

In rolurile principale : Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol, Rita Karin

Gen film: Drama, Istoric, Psihologic

Ecranizare dupa: Alegerea Sofiei, de William Styron
Sophie, o catolica poloneza, este supravietuitoarea lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz. Aici si-a pierdut sotul, copiii, parintii. Sosit la New York pentru a scrie o carte, tanarul Stingo o intalneste si se indragosteste de ea. Insa dragostea nu este mai puternica decat umbrele trecutului. (Cinemagia)

Alegerea Sofiei este o carte nu doar despre martiriul condamnatului din lagar, ci mai ales despre drama ulterioara supravietuirii. Iar drama aceasta vine din dezradacinare si neputinta. Eroina romanului îsi vede pierind sotul si parintii, dupa care e somata sa aleaga unul dintre cei doi copii si sa consimta la pierderea celuilalt. Ea trece pâna la urma testul Auschwitz, însa ulterior e pusa în fata unei stachete si mai înalte. Iar aici, dupa optiunile exercitate în situatii limita, intra în sc…

Meteopsychosys - short